Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Phara de Aguirre stopt als presentator van De Afspraak: "Het is mooi geweest, met de klemtoon op mooi"

VRT-gezicht Phara de Aguirre (63) stopt als presentator van het debatprogramma De Afspraak. Sinds 2019 presenteerde ze het programma afwisselend met Bart Schols. In de toekomst wil De Aguirre zich volledig focussen op het maken van reportages.

De Aguirre kijkt positief terug naar haar tijd als een van de boegbeelden van het debatprogramma. "Ik blijf heel erg dankbaar dat ik 6 jaar geleden de vraag kreeg om De Afspraak te presenteren en dat ik dat kon doen met de beste eindredacteurs en een geweldige redactie."

"Het is mooi geweest, met de klemtoon op mooi. Ik blijf de volgende jaren reportages maken voor VRT 1 en VRT Canvas. Er is nog zoveel dat moet verteld of getoond worden."

Reportagewerk

Phara de Aguirre heeft de afgelopen 6 jaar haar taken als presentator van De Afspraak gecombineerd met reportagewerk voor andere programma's als 'Blanco', 'Iedereen kiest', 'De notaris', 'Vijf jaar hier', 'Mijn god', 'Pano arm Vlaanderen 10 jaar later' en 'Vibrato'. Dat reportagewerk wordt de komende periode de focus voor de 63-jarige journalist.

Hoofdredacteur Steven Samyn "wil Phara heel erg bedanken voor al haar werk bij De Afspraak. Met haar ervaring en metier heeft ze het programma de voorbije jaren mee vorm gegeven. We gaan haar gedrevenheid missen, maar kijken uit naar de nieuwe reportages."

De Afspraak start begin september opnieuw op VRT Canvas. VRT NWS bekijkt hoe de rol van Phara de Aguirre zal worden overgenomen. (VRTNWS)

Deel dit artikel